Główna » Rozporządzenie » Administracja Bidena wybiera byłego szefa CFTC na stanowisko przewodniczącego SEC
Wysłany przez:
forex-generator

The były przewodniczący Amerykańskiej Komisji Handlu Towarami Futures (CFTC), Gary Gensler, został mianowany przewodniczącym Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (SEC) przez prezydenta-elekta, Joe Bidena.

Gensler ma ponad 25-letnie doświadczenie w branży, wcześniej pełnił kilka funkcji regulacyjnych, w tym przewodniczący CFTC przez pięć lat do 2014 r. i przewodniczący Komisji Ochrony Konsumentów Finansowych Maryland przez dwa lata do 2019 r.

Przed jego różnych ról w służbie publicznej w całej administracji Obamy-Bidena, Gensler posiadał kilka wyższych ról w całej fuzji i przejęć, stałych dochodów i handlu walutami i podziałów skarbu państwa w amerykańskim banku inwestycyjnym Goldman Sachs.

Zastępuje byłego przewodniczącego SEC, Jaya Claytona, który został zaprzysiężony przez prezydenta Donalda Trumpa w 2017 roku. Clayton potwierdził w listopadzie, że będzie ustąpienia z roli pod koniec ubiegłego roku, kończąc swoją kadencję jako jeden z najdłużej przewodniczących w historii amerykańskiego regulatora.

Nominacja Genslera na przewodniczącego SEC jest częścią serii “kluczowych stanowisk administracyjnych” przez administrację prezydenta-elekta Joe Bidena.

“Nasza administracja uderzy w ziemię działa w celu zapewnienia natychmiastowej, pilnej pomocy Dla Amerykanów; w obliczu nakładających się kryzysów COVID-19, historycznego spowolnienia gospodarczego, systemowego rasizmu i nierówności oraz kryzysu klimatycznego; i skłonić ten rząd do pracy dla ludzi, którzy służy”, powiedział Biden.

“Ci niestrudzeni urzędnicy państwowi będą kluczowym elementem naszego programu lepszego budowania – i jestem przekonany, że pomogą one dokonać znaczących zmian i posunąć nasz kraj naprzód.”

pojawił się pierwszy na HANDLU.

Add comment